Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

UKK - Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on starttitunti?
- starttitunti on ratsastustunti, joka jokaisen aloittavan hoitajan tulee suorittaa, ennenkuin voi itsenäisesti hoitohevosellaan ratsastaa. Starttituntia ei suoriteta omalla hoitohevosella, vaan jollain tallin muulla hevosella. Starttitunti olisi hyvä suorittaa melko nopeasti hoitamisen aloittamisen jälkeen.


Miten starttitunti suoritetaan?
- Elsi kirjoittaa starttitunnille tuntipohjan, jossa siis kerrotaan mitä tunnilla tehdään. Tämän pohjalta hoitaja kirjoittaa tarinan, jonka jälkeen Elsi katsoo onko starttitunti hyväksytty ja voiko hoitaja tästedes ratsastaa itsenäisesti.


Kauan aikaa on kirjoittaa starttitunti?
- Kun päivä on sovittu, olisi tarinan hyvä olla kirjoitettu kolmen viikon sisällä. Kiire ei siis ole, mutta mitä nopeammin kirjoitat starttitunnin, sitä nopeammin pääset ratsastamaan itsenäisesti hoitohevosellasi.


Missä ovat hoitajien lokerot ja voiko hoitajat ostaa hoitsuilleen tavaroita?
- Pihkaniemessä hoitajilla ei ole kaappeja, vaan lokerot, jossa on kaikki tarvittavat tiedot. Lokerot löytyvät Tallilaiset -linkin takaa. Hoitajat voivat ostaa hoitohevosilleen tavaroita virtuaalisista hevostarvikeliikkeistä. Tavaroiden ostamisesta tulee ilmoittaa minulle, jotta voin lisätä ne hoitajan lokeroon.


Saako hoitajat rahaa tarinoiden kirjoittamisesta vai onko joku alku summa millä saa jo ostaa?
- Hoitajat eivät saa hoitotarinoiden kirjoittamisesta rahaa, vaan hoitopisteitä. Hoitajan aloittaessa hänellä kuitenkin on 10v€ alkusumma tilillään, mikä sitten kasvaa, jos hoitaja auttaa tallihommissa.


Mitä tarkoittaa hoitotasoilla hoitaminen?
- Hoitotasoilla hoitaminen tarkoittaa hoitamista "tietyssä järjestyksessä". Aloitat hoitotasolta 01 ja kun olet tehnyt kaikki tasolla vaaditut tavoitteet, pääset etenemään tasolle 02. Eli tavoitteet tehtyään, etenet aina tasolta tasolle.


Minne hoitotarinat kirjoitetaan?
- Mikäli olet tosi kiireinen, etkä jostain syystä tänään ehdi kirjautua foorumille, voit tehdä hoitoraportin suoraan tallivihkoon. Tavallisesti hoitotarinat kirjoitetaan kuitenkin foorumille, eli sinun tulee rekisteröityä sinne, jotta pääset kirjoittamaan.


Saako yksityisten omistajat ratsastaa käymättä ensin starttituntia?
- Kyllä saavat. He tuntevat hevosensa ja ovat puuhastelleet niiden kanssa usein jo pitempään. Hoitajille hoitohevonen on aina uusi ja starttitunti antaa aina osviittaa minkälainen- ja tasoinen ratsastaja hevoselle on tulossa hoitajaksi.

 

 

©2019 Pihkaniemi - suntuubi.com