Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Belmont Pride N Joy

Picture
Nimi: Belmont Pride N Joy "Nilla"
Rotu: quarab
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 146cm
Synt
ymäaika: 20.1.2014 (3v)
Koulutustaso: HeC, 70cm
Omistaja: Elsi, Pihkaniemi
Kasvattaja: Belmont Ranch

Luonne: Nilla on varsasta asti ollut hieman arahko neitokainen. Tamma on hakee turvaa muista hevosista laumassa ja ihmisistä se valitsee selvästi suosikkinsa. Nilla ei mielellään jää yksin esim. tarhailemaan, vaan haluaa usein talliin samaan aikaan, kuin muutkin hevoset.

Nilla ei pidä muutoksista, mutta tottuu kuitenkin tarpeeksi pitkän ajan totuteltuaan. Nilla on tosiaan hyvin seurallinen, mutta stressi tai säikähdys nostaa neidin arat piirteet esiin.

Nilla ei ikävä kyllä siedä huonoa tai taitamatonta kohtelua, mutta oikeissa käsissä se on energinen, uskollinen, kestävä sekä miellyttävä hevonen ratsastaa. Mikäli tammalla on kokematon selässä, se jännittyy silminnähtävästi ja on hyvin hankala ratsastettava.

Nilla on vielä nuori, mutta osaavissa käsissä kuitenkin siis taitava. Tammaa koulutetaan koko ajan eteenpäin.
 

Muistilista
Yleisiä hoito-ohjeita...

 • Nillan väri on violetti
 • tarhataan Pietan ja Sannin kanssa tarhaan 2
 • -15C eteenpäin fleece- ja toppaloimi ulkoillessa

ruokinta...

 • aamulla 3kg heinää + leseet
 • päivällä 2,5kg heinää
 • illalla 4kg heinää + kivennäiset & valkosipulinkynsi

liikunta...

 • esteillä pintelit eteen
 • -20C eteenpäin kentällä ratsastaessa ratsastusloimi
 • rankan estetreenin jälkeen jalkojen kylmäys & linimentti
   

i. ST Bonanz, ox
e. Hainton's Arrida, qh
 

Valmennus 19.3.2015, valmentaja Jani, Joukion talli
Nuori tamma asteli valppaana Elsi vierellään maneesiin. Hetken jutusteltuamme Elsi nousi tammansa selkään ja minä menin istumaan maneesin päädyssä olevalle tuolille. Olin rakentanut ratsukolle helppoa rataa johon kuului linkistä löytyvä rata.

Linkki mistä löydät kyseisen radan!
http://joukiontalli.suntuubi.com/?cat=33&img=70

Lämmittelyssä otimme ravipuomeja eri pituuksilla. Lisätyssä sekä kootussa ravissa. Sen jälkeen siirryimme ja harjoittelimme suoraa lähestymistä kummallakin ristikolla ravissa sekä laukassa. Siitä edeten sitten sarjalle joka mentiin laukassa.

Alussa Nilla oli hyvinkin jännittynyt mutta tovin päästä taitavasti Elsi sai ratsastettua arasta tammasta esiin aikas loistavankin yksilön nuoresta iästä huolimatta. Taitavaa kehonkäyttöä löytyy rutkasti joten rohkeasti vain sitä käyttöön Elsi!
Kun harjoitukset oli menty hyväksyttävästi ja onnistuen läpi määräsin ratsukolle seuraavan radan. Elsi joutui laskemaan ääneen askeleet harjoituksen mielessä!
Rata oli seuraavanlainen. Lähtö Minun edestäni ravipuomit luonnollisesti ravissa. Siitä kohti toisessa päädyssä olevaa okseria laukassa. Kulmassa asetus ja reippaasti laukaten sarjalle ja muistaa laskea ne askeleen ääneen :D Sarjalta tiukempi käännös ristikolle ja siitä sitten laukassa ohi puomien ja viimeiselle esteelle joka on ristikko ravipuomien jälkeen keskellä kenttää suurin piirtein. Loppu ravit vapaasti !


Nillan kuvat © Michelle Lippert, Equusite.com

 

 

©2019 Pihkaniemi - suntuubi.com